home » ouderschap na scheiding

thumb__0000_Layer_6.jpg  

ouderschap na scheiding

Na de scheiding moet je samen met je ex-partner het ouderschap over jullie kinderen opnieuw uitvinden. Dat kan heel erg moeilijk zijn. Maar het is niet onmogelijk.

Samen ouders zijn na scheiding is één van de moeilijkste dingen die er is. In het belang van uw kinderen wilt u wel, maar u en uw ex-partner zijn niet voor niets uit elkaar gegaan. Een ouderschapsplan maken is heel belangrijk, maar dat is meer dan een schema voor de zorgregeling invullen.

Je moet samen een paar goede gesprekken voeren over het afsluiten van de periode als partners en over het samen ouder-zijn. Ook - juist - als jullie heel verschillend zijn of in een andere fase van de scheiding zitten, kun je samen een manier vinden om dit te doen - maar daar heb je goede hulp bij nodig. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van ouders in dit proces en kan jullie daar op een praktische manier bij helpen.

Wat ik vaak merk, is dat tijdens de scheiding wel een ouderschapsplan gemaakt is, maar dat dat plan in de praktijk niet werkt. Het plan is een soort invuloefening geweest, zonder te kijken naar wat jullie nu écht willen en aan kunnen.

Het is ook normaal dat je na je scheiding niet meteen de draad als perfecte ouders-na-scheiding op kunt pakken. Er is heel veel gebeurd, je hebt tijd nodig. Ondanks het ouderschapsplan dat er ligt kun je tegen praktische problemen of veranderde omstandigheden aanlopen.

Wees in zo'n geval verstandig en maak een afspraak voor een mediationgesprek om als ouders die het beste voor hun kinderen willen samen om tafel te gaan. Dat is makkelijker met een derde erbij. Ik help jullie om ervoor te zorgen dat de gesprekken concreet zijn en er afspraken komen waar jullie allebei achter staan, zodat jullie je er allebei aan houden.

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer