home » ouderschap na scheiding » scheidingsbemiddeling

scheiden

´Wij gaan uit elkaar, maar hoe kunnen we dat het beste aanpakken? En hoe zorgen we goed voor onze kinderen in deze moeilijke tijd, en daarna?´

Als de beslissing is gevallen om te gaan scheiden, is er sprake van verlies, rouw en afscheid nemen van een toekomst samen. Niemand treedt in het huwelijk met een scheiding voor ogen. Maar soms loopt het leven anders dan je gewild of gepland had en is het beter als ieder zijn of haar eigen weg gaat.

Familie-Zaken helpt jullie om die weg te vinden. Zodat je niet verdwaalt op zijpaden waar je niet moet zijn en waar je verzandt in zaken die niets bijdragen aan een zorgvuldig  scheidingsproces.

Wilt u de scheiding in onderling overleg zo goed mogelijk regelen? Dan is mediation hiervoor de aangewezen weg. Ook de kinderen mogen hun stem laten horen.

Het scheidingsproces

Met je partner moet je afspraken maken over de beëindiging van de relatie en de zakelijke gevolgen daarvan goed regelen. Die afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant. Dat is moeilijk, want dwars door alle zakelijke afspraken heen spelen de emoties. Maar als jullie er in slagen om samen afspraken te maken, is dat de beste start voor een nieuwe toekomst.

Ouderschapsplan

Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan moeten jullie een ouderschapsplan maken. Hierin leggen jullie vast hoe jullie de zorg en opvoeding van de kinderen gaan regelen. Kortom: hoe gaan jullie je ouderschap na scheiding regelen?

Kindgesprekken

Ook voor kinderen is de scheidingssituatie zeer ingrijpend. Juist in zo´n verwarrende en emotionele periode is het nodig dat zij gehoord worden en er goed voor hen gezorgd wordt.

Financiën

Voor het financiële gedeelte van het scheidingsproces werk ik samen met een financieel expert. Mijn kracht ligt namelijk in het begeleiden van jullie scheidingsproces als zodanig, en bij het maken van jullie ouderschapsplan op maat. In de mediationgesprekken komt aan de orde wat er geregeld moet worden op financieel gebied, en afhankelijk van de situatie en jullie wensen wordt een berekening of advies van een financieel planner of andere financieel expert gevraagd. Dat is altijd een professional met wie ik zeer nauw samenwerk, die meedenkt indien nodig en de kosten worden van te voren aangegeven of geïndiceerd. 

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer