Kindgesprekken

Volgens de wet moeten de kinderen betrokken worden bij het ouderschapsplan. Hoe? Daar worden geen regels voor gegeven.

In mijn praktijk mogen de kinderen altijd komen vertellen hoe het met hen gaat en hoe zij het liefst willen dat alles straks, na de scheiding, zal gaan. Op deze manier kunnen zij hun stem laten horen in het scheidingsproces, en dat vinden de meeste kinderen fijn. Ze mogen alleen of samen met hun broertje(s) of zusjes(s) komen.

Op deze manier worden ze ook betrokken bij het maken van het ouderschapsplan, zoals wettelijk is verplicht. Bij oudere kinderen is dit bovendien een manier om een goede praktische uitvoering van het ouderschapsplan te bevorderen.

De kinderen kunnen ook deelnemen aan KIES-omgangsgroepen. In deze vier bijeenkomsten leren ze de scheiding een plekje te geven én ontmoeten ze leeftijdsgenootjes van wie de ouders ook gaan scheiden of pas gescheiden zijn. Dit is de meest uitgebreide manier om kinderen bij het ouderschapsplan te betrekken.

In KIES-groepen leren de kinderen  de scheiding te verwerken én de nieuwe situatie na de scheiding komt uitgebreid aan bod. Door middel van spelen en praten wordt duidelijk hoe zij hier tegenover staan. Deze informatie kunnen de ouders gebruiken bij het maken van hun afspraken.

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer

Familie-zaken.nl maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden. Ook maakt deze site gebruik van Google Analytics en AddThis. Lees hier meer over cookies.