Over Pauline

Wie ik ben. En wat ik voor u kan doen.

Ik houd van de dynamieken in relaties, gezinnen en families en wat daar om heen gebeurt. Bij mijn ouders op de boerderij kwamen de hele dag mensen binnen om te praten en om advies te vragen. Als klein meisje zat ik altijd al met grote oren te luisteren naar hun verhalen en vond het mateloos fascinerend. Tijdens mijn rechtenstudie koos ik voor de afstudeerrichting Notarieel recht. Tijdens mijn studie ben ik begonnen als werkstudent in het notariaat. Sinds mijn afstuderen in 1998 werk ik als (notarieel) jurist. Mijn missie en doel was toen al: mensen helpen in moeilijke situaties en zorgen dat wat geregeld moet worden, goed geregeld is en rust geeft. Het vertalen van hun persoonlijke situatie en vraag naar een goede juridische akte vond ik het mooiste wat er was. Helaas liep ik tegen één belangrijk ding aan: het werkproces in het notariaat. Mensen maakten een afspraak, ik stelde een half uur vragen, maakte aantekeningen en een concept akte en daarna was het klaar. Maar voor mij niet. Ik had het gevoel dat ik niet had kunnen bespreken waar het echt om ging, welke vragen en zorgen mensen hadden, waarom ze hun kind wilden onterven of hoe ze de begrafenis voor zich zagen. Het leek mij belangrijk om daar ook aandacht voor te kunnen hebben, daarom ben ik in 2009 opgeleid tot mediator in het familierecht.

Ik heb mij als mediator en adviseur gespecialiseerd in de familiedynamiek en -problematiek in samengestelde gezinnen, families en teams. In mijn werk combineer ik mijn notariële, gedragswetenschappelijke en praktische kennis en vaardigheden om mensen, gezinnen en of families in brede zin bij te staan en verder te helpen. Zo nodig schakel ik externe professionals in met wie ik al jaren samenwerk. U kunt mij ook inschakelen als sparring partner en coach. Of voor gedoe en problemen in werksituaties en andere samenwerkingsverbanden. Ik adviseer over testamenten, praktische aspecten van erven en nalaten en ben de verbindende schakel tussen u en uw notaris. Hebt u geen vaste notaris, dan breng ik u graag in contact met een notaris bij wie u zich op uw gemak zult voelen.

Naast mijn werk als mediator ben ik docent en auteur op het gebied van mediation en meer specifiek op het gebied van (samengestelde) gezinnen en families. Ik doceer het vak Mediation aan diverse HBO-instellingen. Aan juridische professionals, zoals notarissen en jeugdrechtadvocaten, draag ik mijn gedragskundige kennis en vaardigheden over. Aan sociale wetenschappers zoals psychologen en orthopedagogen draag ik mijn juridische kennis over. Daarnaast ben ik onderdeel van het KIES-docententeam en verzorg ik de nascholing Samengesteld voor KIES-coaches, die kinderen en hun ouders in scheiding begeleiden. 

Tot slot ben ik als hoofd opleidingen en docent/coach voor aankomende mediators verbonden aan Hoefnagels Academie, het gerenommeerde opleidingsinstituut voor opleidingen legal mediation op academisch niveau dat ik samen met mijn echtgenoot heb opgericht en leid. Ook hier doe ik wat ik het mooiste vind en waar ik blij van word: mensen empoweren om zich te ontwikkelen en te worden wie ze zijn.

Verfrissende blik. Analytisch. Praktisch. Creatief. Betrokken. Enthousiast. Eigen kantoor. Zoekt graag de samenwerking en verbinding op. Wil mensen graag verder helpen.

Hart voor onderwijs. Wordt blij van trainen en lesgeven. Schrijft graag boeken en stukjes. Spreekt met plezier. Vrouwelijke bestuurder. Geboren in Salland, getogen op een Veluwse boerderij. Via Utrecht, Engeland, Frankrijk, Zuid-Amerika en Zeeland weer in Salland beland. PKN en Anglicaans. Afgestudeerd in Notarieel recht.

Getrouwd met een "man met kind". Meisjesmoeder. Keukenprinses. Reislustig. Buitenmens.