Over Pauline

Wie ik ben. en wat ik voor u kan doen.

Mr. Pauline Schonewille is tijdens haar studie begonnen als werkstudent in het notariaat. Sinds haar afstuderen in 1998 werkt zij als (notarieel) jurist en sinds 2009 als mediator in het familierecht. 

Pauline heeft zich als mediator en adviseur gespecialiseerd in de familiedynamiek en -problematiek in samengestelde gezinnen en families. In haar werk combineert zijn haar notariële, gedragswetenschappelijke en praktische kennis en vaardigheden om mensen, gezinnen en of families in brede zin bij te staan en verder te helpen. Zo nodig schakelt zij externe professionals in met wie ze al jaren samenwerkt.

Naast haar werk als mediator is Pauline docent en auteur op het gebied van mediation en meer specifiek op het gebied van (samengestelde) gezinnen en families. Zij doceert het vak Mediation aan diverse HBO-instellingen. Aan juridische professionals, zoals notarissen en jeugdrechtadvocaten, draagt ze haar gedragskundige kennis en vaardigheden over. Aan sociale wetenschappers zoals psychologen en orthopedagogen draagt ze haar juridische kennis over. Daarnaast is zij onderdeel van het KIES-docententeam en verzorgt zij de nascholing Samengesteld voor KIES-coaches, die kinderen en hun ouders in scheiding begeleiden. Tot slot is zij als hoofd opleidingen en docent/coach voor aankomende mediators verbonden aan Hoefnagels Academie, het opleidingsinstituut voor opleidingen legal mediation op academisch niveau dat zij samen met haar echtgenoot heeft opgericht en leidt.

"Kan het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan".

Verfrissende blik. Analytisch. Praktisch. Creatief. Betrokken. Enthousiast. Eigen kantoor. Zoekt graag de samenwerking en verbinding op. Wil mensen graag verder helpen.

Hart voor onderwijs. Wordt blij van trainen en lesgeven. Schrijft graag boeken en stukjes. Spreekt met plezier. Vrouwelijke bestuurder. Geboren in Salland, getogen op een Veluwse boerderij. Via Utrecht, Engeland, Frankrijk, Zuid-Amerika en Zeeland weer in Salland beland. PKN en Anglicaans. Afgestudeerd in Notarieel recht.

Getrouwd met een "man met kind". Meisjesmoeder. Keukenprinses. Reislustig. Buitenmens.

"Tel uw zegeningen"