samengesteld gezin

Waarom je wist waar je aan begon, maar niet hoe dat in de praktijk zou voelen en zijn. En waarom je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken.

"Je wist toch waar je aan begon!" Nee, als je een nieuw gezin begint, stiefouder wordt of in een samengesteld gezin gaat wonen weet je niet waar je aan begint. Je probeert je er een voorstelling van te maken, doet heel erg je best en hoopt er heel veel moois van, maar de praktijk is vaak anders.  Vaak is het trouwens maar iets relatief kleins waardoor het niet lekker loopt in het gezin. Of mis je bepaalde kennis waarvan je denkt als je het hoort: Oh, het hoort er dus bij, het is normaal, iedereen heeft het. En als ervaren deskundige op dit gebied leg ik meestal vrij snel de vinger op de zere plek.

Je wist wel waar je aan begon, maar niet hoe dat in de praktijk zou zijn. Dus: advies vragen en/of hulp inroepen als het niet zo lekker gaat: daar ben ik voor.

Pauline heeft ons zo enorm geholpen in onze strijd. Het gaat goed en beter dan ooit, hebben we onlangs samen weer eens geconstateerd. Haar rust en ervaring in de gesprekken hielp ons om de juiste keuzes te maken. Haar expertise over samengestelde gezinnen én haar notariële kennis hebben er ook voor gezorgd dat ook onze testamenten nu goed geregeld zijn. Er is rust in de tent.

Advies, informatie en een goed gesprek

U bent bij mij aan het goede adres, als u:

  • Wilt praten over uw nieuwe relatie, gezin of familie in samengestelde vorm. Het is anders dan je dacht. Dat heel erg je best doen niet voldoende lijkt te zijn. Het gevoel hebben dat iedereen van jou de oplossing voor een gelukkig leven verwacht. Het gevoel hebben jezelf kwijt te raken. Het alleen op willen lossen. Streng zijn voor jezelf maar ook niet precies weten wat je moet doen. Op zoek naar een luisterend oor en praktische tips om je plek weer te vinden. Toe aan rust en ontspanning.
  • Wilt weten wat de struikelblokken voor samengestelde gezinnen zijn, en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.
  • Behoefte hebt aan een luisterend oor en praktische tips voor uw gezinssituatie.
  • Op zoek bent naar een deskundige gesprekspartner om u en uw partner weer verder op weg te helpen.
  • Uw testament wil maken, maar gevoel en verstand niet op één lijn zitten. U wilt geen kind bevoordelen of achterstellen, maar ze zijn ook niet allemaal hetzelfde. u wilt ook goed voor uw partner zorgen. Het valt soms niet mee om daar een evenwicht in te vinden.
  • Problemen in de familie hebt, hulp nodig hebt om weer met elkaar in gesprek te komen en hulpverlening meteen zo zwaar klinkt. Mediation is in dat geval een stuk toegankelijker.
  • Een deskundige zoekt die met u meedenkt en u verder helpt. Ik heb een breed netwerk, dus als ik u zelf niet kan helpen weet ik meestal bij welke collega u terecht kunt.

Locatie

Mijn kantoor bevindt zich op een rustige plek in hartje Deventer. Een uniek eeuwenoud pand midden in de binnenstad van Deventer, dat rust uitstraalt en ruimte geeft om verder te komen. Een fijne sfeer vind ik belangrijk. Voor jullie in deze lastige situatie en voor mijzelf om in te werken. We hebben daarom een grote tafel, fijne stoelen, goede koffie en lekkere thee in een mooi servies. Dat leidt tot goede gesprekken, ruimte voor oplossingen en het zetten van de volgende stap.

In overleg is een andere locatie of zijn online gesprekken mogelijk.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust telefonisch of per e-mail contact met mij op.

Telefonisch: 06-42170211 |  E-mail: info@familie-zaken.nl