Advies

Persoonlijk advies en coaching

"Je wist toch waar je aan begon!" Nee, als je een nieuw gezin begint, stiefouder wordt of in een samengesteld gezin gaat wonen weet je niet waar je aan begint. Je probeert je er een voorstelling van te maken, doet heel erg je best en hoopt er heel veel moois van, maar de praktijk is vaak anders.  Vaak is het trouwens maar iets relatief kleins waardoor het niet lekker loopt in het gezin. Of mis je bepaalde kennis waarvan je denkt als je het hoort: Oh, het hoort er dus bij, het is normaal, iedereen heeft het. En als ervaren deskundige op dit gebied leg ik meestal vrij snel de vinger op de zere plek.

Even een gekke vergelijking: Als je een puppy koopt, weet je toch ook niet waar je aan begint? Je weet (rationeel) dat de pup zindelijk moet worden moet leren gehoorzamen, soms wel gezellig is en soms niet... Wat het in de praktijk betekent om 's nacht een huilende pup onder aan de trap te hebben liggen, hoe het voelt als je voor de derde keer in de stromende regen een plasrondje moet gaan doen of hoe fijn het is om de hondentrainer te vragen hoe je iets aan moet pakken. Dat ervaar je pas echt als het zo ver is.  Dus: je wist niet waar je aan begon.

Zo het ook met een samengesteld gezin. Gewoon advies vragen of hulp inroepen als het niet zo lekker gaat: daar ben ik dus voor.

(Want als ik een pup heb gevonden die bij mij en ons gezin past, ga ik ook op puppycursus om het thuis leuk te houden.)

Willen weten wat de struikelblokken voor samengestelde gezinnen zijn. Behoefte aan een luisterend oor en praktische tips. Op zoek naar een deskundige gesprekspartner om u en uw partner weer verder op weg te helpen.  Op zoek naar de beste balans.

Uw testament maken, maar gevoel en verstand niet op één lijn. Geen kind willen bevoordelen of achterstellen, maar ze zijn ook niet allemaal hetzelfde. Hebben hun eigen aardigheden en aandachtspunten. Uw kind laten weten dat hij zijn eigen plek in uw hart en leven heeft.  Goed voor uw partner willen zorgen. Het valt soms niet mee om daar een evenwicht in te vinden.

Over je nieuwe relatie, gezin of familie in samengestelde vorm. Anders dan je dacht. Dat heel erg je best doen niet voldoende lijkt te zijn. Het gevoel hebben dat iedereen van jou de oplossing voor een gelukkig leven verwacht. Het gevoel hebben jezelf kwijt te raken. Het alleen op willen lossen. Streng zijn voor jezelf maar ook niet precies weten wat je moet doen. Op zoek naar een luisterend oor en praktische tips om je plek weer te vinden. Toe aan rust en ontspanning.

Op zoek naar inzicht, inspiratie en advies op maat? Persoonlijk en praktisch. Gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en studie. Maak een afspraak. In mijn praktijk, online of telefonisch.

Pauline heeft ons zo enorm geholpen in onze strijd. Het gaat goed en beter dan ooit, hebben we onlangs samen weer eens geconstateerd. Haar advies hielp ons om de juiste keuze te maken. Die keuze lag niet voor de hand, maar heeft ons en onze kinderen uiteindelijk heel veel goed gedaan zodat we nog steeds in liefde samen zijn.

I.M. (2017)

Het scheidingsproces dat wij doorliepen in mediation was pittig. De individuele intakegesprekken vonden wij heel waardevol. De gezamenlijke gesprekken waren efficiënt en goed. Er kwamen onderwerpen op tafel die we zelf niet bij de kop durfden te pakken. Jij deed dat erg respectvol, waardoor het ons veel gebracht heeft. Ook fijn dat je ons zelf het financiële traject hebt laten doen met onze adviseur. Nu ligt er een goed scheidingsconvenant en een ouderschapsplan op maat, waar we de toekomst mee in durven.

P en M (2021)

Dank voor je geduld en betrokkenheid. Ook toen het proces een poosje stil lag (door ontwikkelingen aan onze kant), hield je contact door te vragen hoe het ging en of je iets kon doen. Je gaf ons het vertrouwen dat het goed zou komen, en dat is ook gebeurd. Ook al zagen we het zelf soms even niet meer zitten. Dank voor je doorzettingsvermogen om ons op het goede spoor te houden.

J en T (2020)