Advies

Waarom je wist waar je aan begon, maar niet hoe dat in de praktijk zou voelen en zijn. en waarom je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken.

"Je wist toch waar je aan begon!" Nee, als je een nieuw gezin begint, stiefouder wordt of in een samengesteld gezin gaat wonen weet je niet waar je aan begint. Je probeert je er een voorstelling van te maken, doet heel erg je best en hoopt er heel veel moois van, maar de praktijk is vaak anders.  Vaak is het trouwens maar iets relatief kleins waardoor het niet lekker loopt in het gezin. Of mis je bepaalde kennis waarvan je denkt als je het hoort: Oh, het hoort er dus bij, het is normaal, iedereen heeft het. En als ervaren deskundige op dit gebied leg ik meestal vrij snel de vinger op de zere plek.

Je wist wel waar je aan begon, maar niet hoe dat in de praktijk zou zijn. Dus: advies vragen en/of hulp inroepen als het niet zo lekker gaat: daar ben ik voor.

U bent bij mij aan het goede adres, als u:

  • Problemen in de familie hebt, hulp nodig hebt om weer met elkaar in gesprek te komen en hulpverlening meteen zo zwaar klinkt. Mediation is in dat geval een stuk toegankelijker.
  • Wil weten wat de struikelblokken voor samengestelde gezinnen zijn.
  • Behoefte hebt aan een luisterend oor en praktische tips voor uw gezinssituatie.
  • Op zoek bent naar een deskundige gesprekspartner om u en uw partner weer verder op weg te helpen.
  • Uw testament wil maken, maar gevoel en verstand niet op één lijn zitten. U wilt geen kind  bevoordelen of achterstellen, maar ze zijn ook niet allemaal hetzelfde. u wilt ook goed voor uw partner zorgen. Het valt soms niet mee om daar een evenwicht in te vinden.
  • Wil praten over uw nieuwe relatie, gezin of familie in samengestelde vorm. Het is anders dan je dacht. Dat heel erg je best doen niet voldoende lijkt te zijn. Het gevoel hebben dat iedereen van jou de oplossing voor een gelukkig leven verwacht. Het gevoel hebben jezelf kwijt te raken. Het alleen op willen lossen. Streng zijn voor jezelf maar ook niet precies weten wat je moet doen. Op zoek naar een luisterend oor en praktische tips om je plek weer te vinden. Toe aan rust en ontspanning.
  • Een deskundige zoekt die met u meedenkt en u verder helpt. Ik heb een breed netwerk, dus als ik u zelf niet kan helpen weet ik meestal bij welke collega u terecht kunt.

Ben je op zoek naar inzicht, inspiratie en advies op maat? Maak een afspraak. In mijn praktijk, online of telefonisch.

Pauline heeft ons zo enorm geholpen in onze strijd. Het gaat goed en beter dan ooit, hebben we onlangs samen weer eens geconstateerd. Haar advies hielp ons om de juiste keuze te maken. Die keuze lag niet voor de hand, maar heeft ons en onze kinderen uiteindelijk heel veel goed gedaan zodat we nog steeds in liefde samen zijn.

I.M. (2017)

Het scheidingsproces dat wij doorliepen in mediation was pittig. De individuele intakegesprekken vonden wij heel waardevol. De gezamenlijke gesprekken waren efficiënt en goed. Er kwamen onderwerpen op tafel die we zelf niet bij de kop durfden te pakken. Jij deed dat erg respectvol, waardoor het ons veel gebracht heeft. Ook fijn dat je ons zelf het financiële traject hebt laten doen met onze adviseur. Nu ligt er een goed scheidingsconvenant en een ouderschapsplan op maat, waar we de toekomst mee in durven.

P en M (2021)

Dank voor je geduld en betrokkenheid. Ook toen het proces een poosje stil lag (door ontwikkelingen aan onze kant), hield je contact door te vragen hoe het ging en of je iets kon doen. Je gaf ons het vertrouwen dat het goed zou komen, en dat is ook gebeurd. Ook al zagen we het zelf soms even niet meer zitten. Dank voor je doorzettingsvermogen om ons op het goede spoor te houden.

J en T (2020)